0item(s)

Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

Comenzi telefonice: 0746 451 355 | librariamaranatha@gmail.com

Product was successfully added to your shopping cart.

Paralizie după o operație nereușită la inimă

Cristina Lefter

Cum poti ajuta?

O poti ajuta pe Cristina si in mod direct si personal! Poti vizita familia pentru un cuvant de incurajare Te poti ruga pentru Cristina, de oriunde ai fi! Doneaza aici, prin noi donatia ta va ajunge la Cristina
Campanie inceputa la: 2022-02-23 Nume si prenume: Cristina Lefter Localitatea: Bucuresti, sector 6 Varsta: 17 ani Diagnostic: Tetraplagie spastica după o operație nereușită la inimă - encefalopatie hipoxică postaxonica interventiei chirurgicale p Suma necesara: 25000 Euro Locatia spitalului: Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Trans Costul tratamentului: 25000 Euro Campanie finalizata la: 2022-06-30
Povestea lui Cristina Lefter

De mai bine de patru ani, Cristina este țintuită într-un pat și tot ce poate face este să clipească, să râdă și să plângă. Avea 12 ani și 10 luni când a intrat în sala de operație a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant pentru înlocuirea unei valve la inimă.
Fata s-a născut cu o malformație congenitală și a fost operată de două ori. În timpul celei de-a doua operații, o complicaţie neprevăzută a întrerupt cursul programat al intervenţiei pe cord. Fisurarea aortei a provocat un atac vascular cerebral. Medicii ar fi intervenit târziu, spune tatăl, privarea oxigenării creierului timp de 12 minute a avut urmări neurologice foarte grave. Cristina nu s-a mai trezit.Cristina a rămas paralizată, creierul copilei nu a mai primit sânge, timp de 12 minute.. „Am mers cu fetița mea să o operez la inimă și acum are creierașul negru”, sunt cuvintele unui tată care încearcă să facă dreptate pentru copilul lui.

Au trecut aproape 4 ani și jumătate de când Cristina este captivă într-o lume a tăcerii. Universul fetei este acum în camera din apartamentul familiei… Mănâncă din trei în trei ore, cu ajutorul unui furtun și nu poate vorbi. Corpul ei este fixat ca într-un costum greoi de scafandru, în patul cu saltea antiescare, care permite o mai bună circulație a sângelui și o bună oxigenare a țesuturilor.
În fiecare zi, mama îi aspiră saliva cu un aspirator medical, pentru că Cristina nu-și mai poate înghiți saliva. Doar respiră”.

Avea o găurică la inimă și a trebuit să fie operată pe 3 aprilie 2017. Am fost programati la Institutul din Târgu Mureș. Prima dată a fost operată la 5 ani și mi-au zis că va mai fi operată din nou la 18 ani. Însă nu a fost așa, au operat-o mai devreme. Medicii au spus că va fi un copil normal, doar că nu trebuie să facă efort. Mergeam cu ea anual la control. Pe 3 aprilie, a intrat în operație. După 9 ore, domnul profesor a ieșit din blocul operator cu lacrimi în ochi. Mi-a spus că-i pare rău și că anestezista îmi va spune ce s-a întâmplat. Atunci a venit și mi-a zis că aorta ei s-a spart și că 12 minute a rămas fără oxigen”, își amintește Marian, tatăl Cristinei.

Din ziua aceea, Cristina nu a mai mers și nu s-a mai mișcat singură niciodată. Imediat după operație, fata a ajuns la Terapie Intensivă, în comă indusă.
După operația din martie 2017, Cristina a ajuns la Spitalul ”Marie Curie” și timp de 30 de zile a stat la ATI, cu temperatură peste 41 de grade, învelită cu saci de gheață pentru a-i scădea febra. Medicii spuneau că fata va muri și nu-i dădeau nicio speranță, dar Cristina a învins lupta cu moartea.

Recent, Cristina a făcut un examen RMN la nivelul capului. Niciun medic nu voia să i-l facă pentru că sternul i-a fost prins cu sârme după operație și riscurile sunt mari. Diagnosticul de la RMN a fost unul dur, dar a confirmat realitatea trăită zilnic de patru ani: are atrofie cerebrală. O scădere progresivă a numărului de celule nervoase si a conexiunilor interneuronale care, în timp, duc la micșorarea creierului și diminuarea funcțiilor cognitive.

Banii sunt puțini și Marian tatăl Cristinei, este singurul care muncește în tură de noapte. Mama a trebuit să renunțe la slujbă, pentru a fi lângă Cristina tot timpul. Fata trebuie să fie mutată permanent de pe o parte pe alta, pentru a nu face aprindere la plămâni.

În ultimii patru ani, Cristina a făcut 8 injecții cu celule stem în șira spinării, singurele care îi mai aduc alinare fetei de 17 ani.
Cristina are mare nevoie să facă acasă kinetoterapie, logopedie și refrexoterapie. Familia are nevoie de bani și pentru medicamente și pampers, toate cheltuielile ajungând la mai mult de 5.000 de lei pe lună.

Titular cont: Asociatia Misiunea Speranta pentru Romania (Libraria Maranatha)

BCR (Banca Comerciala Romana)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad


Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad


Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad


ING Bank

IN LEI: RO 89 INGB 0000999910724405
CODE SWIFT: INGROBU

Conturi donatii

Donatii se pot face in conturile bancare de mai jos, deschise pe numele asociatiei umanitare SPRO (Speranta pentru Romania). CUI: 41026636