0item(s)

Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.
cod: LL6079
  • Baieti de caracter care au schimbat lumea de  Archer Wallace

Baieti de caracter care au schimbat lumea - format buzunar

Fii primul care lasa o impresie

Cod produs: LL6079

Autor: Archer Wallace
Editura: LITTLE LAMB

Detalii

BĂIATUL IRLANDEZ CARE A AJUNS CEL MAI MARE NEGUSTOR AL CANADEI 

Într-o zi din 1847, un băiat irlandez de treisprezece ani s-a angajat la un negustor pe nume Smith în oraşul Portglenone din Irlanda. Micul băiat, pe nume Timothy Eaton făcea parte dintr-o familie cu nouă copii. Tatăl murise cam în jurul timpului când s-a născut Timothy şi apăsătoarea responsabilitate de a avea grijă de cei patru băieţi şi cinci fete a rămas pe umerii mamei răbdătoare şi harnice. Băieţii fără de tată sunt grav dezavantajaţi, dar ca şi compensaţie este faptul că, în general învaţă să se descurce, şi Timothy Eaton a învăţat să facă aceasta. Într-o zi câţiva colegi de-ai săi l-au tachinat din cauza hainelor sale croite acasă şi băiatul, stând cu spatele la perete, s-a bătut cu batjocoritorii săi până i-a potolit.

Din acea zi el a fost respectat de întreaga şcoală şi nu au mai fost ironii pe seama hainelor sale. Domnul Smith pentru care Timothy a început să lucreze avea aproape orice fel de marfă. Avea bunuri ambalate, îmbrăcăminte, produse de băcănie, articole de fierărie, faină, alimente şi medicamente. Orele treceau greu şi munca era grea. Câtva timp băiatul a dormit sub tejgheaua magazinului şi acest lucru îi era convenabil pentru că deseori munca sa zilnică începea dis de dimineaţă şi nu înceta înainte de miezul.

Nu departe se afla oraşul Ballymena şi în zilele de târg Timothy trebuia să se trezească la ora patru dimineaţa pentru a-i servi pe fermierii care îşi duceau produsele la târg. Pentru că aceştia deseori beau până se îmbătau, băiatul nu a uitat niciodată aceste experienţe şi s-a hotărât că, dacă va avea vreodată propriul său magazin nu va vinde sub nici o formă băuturi alcoolice. Prin tot ţinutul erau mulţi oameni zdrenţăroşi care mergeau din casă în casă cerşind haine vechi şi apoi le aduceau la magazinul domnului Smith ca să le schimbe pentru produsele ce le doreau. O parte din îndatoririle lui Timothy era să sorteze aceste zdrenţe, şi în acest fel a învăţat rapid să distingă între bumbac şi lână. Aceasta era munca ce nu-i plăcea băiatului, în special din cauză că diferite tipuri de boli erau transmise prin cârpele murdare.

De mai multe ori a vrut să renunţe, dar când şi-a dat seama că, dacă nu îşi termina perioada de ucenicie, mama sa ar fi pierdut un contract de 500 de dolari, s-a hotărât să-şi îndeplinească contractul. Odată Timothy fusese trimis în interes de serviciu într-un loc aflat la cincisprezece kilometri faţă de Portglenone. Patronul său trebuia să treacă cu maşina pe acolo în acea zi şi i-a spus băiatului că dacă va fi la un anumit timp într-un anume loc, îl va duce înapoi cu maşina. Timothy şi-a terminat treaba şi a ajuns în acel loc cu o întârziere de mai puţin de un minut şi, deşi l-a văzut pe băiat grăbindu-se, domnul Smith a plecat intenţionat, lăsându-l pe băiat să parcurgă cu greu cei cincisprezece kilometri până acasă.

Credea că aşa îl va învăţa pe băiat să fie punctual şi, orice ar fi gândit Timothy despre această lecţie, nu a spus nimic, dar şi-a întipărit-o în memorie. Timothy şi-a terminat ucenicia într-un timp în care în Irlanda condiţiile erau foarte grele. Peste tot era suferinţă şi sărăcie şi chiar şi bărbaţii harnici şi ambiţioşi abia puteau câştiga îndeajuns pentru a trăi. Toţi fraţii şi surorile lui Timothy, cu o excepţie, au emigrat în Canada şi au trimis scrisori în Irlanda în care spuneau despre oportunităţile mai bune şi despre libertatea din ţara pe care au ales-o. Timothy a luat cei 500 de dolari pe care îi câştigase în timpul uceniciei lui şi ceasul de argint pe care i l-a dat domnul Smith şi a navigat înspre Canada… 

  1. Fii primul care lasa o impresie

Ce parere aveti despre acest produs?

LIVRAREA COMENZILOR / COLETELOR

 

Magazinul nostru livreaza comenzi / colete in Romania si oriunde in lume prin:

 

Livrare in Romania:

Posta Romana (oriunde in Romania), cu ridicare de la Oficiul Postal de care apartineti.

Curier Rapid GLS (oriunde in Romania), cu livrare direct la domiciliul sau locul dvs de munca.

Pentru curier rapid, NU se percepe taxa pentru kilometri suplimentari. Taxa este unica indiferent de greutate, rambus sau locatie.

 

Livrare in strainatate:

Posta Atlassib;

Tabita Tour;

Posta Romana Internationala Clasica;

Posta Romana Internationala Rapida (EMS);

Curier Rapid International GLS;

 

Costuri

 

- Costurile de livrare sunt suportate de catre client sau de catre magazinul nostru atunci cand exista promotii sau gratuitate la costurile de livrare;

- Taxele de transport difera in functie de operatorul cu care se efectueaza livrarea (Posta Romana, Curier Rapid, etc), in functie de greutate si rambus;

- Pentru livrarea in strainatate, costurile difera in functie de tara si de greutate;

- Costurile de transport sunt calculate si afisate automat de catre sistemul nostru, in momentul adaugarii produselor in cos;

- In strainatate livram numai dupa ce in prealabil clientul a platit costul produselor si taxele de transport.

Magazinul nostru are integrata o modalitate de afisare in mod automat a costurilor de livrare atat pentru Romania cat si pentru strainatate.

Pentru a afla costurile de transport aferente comenzii dvs, plasati o comanda, alegeti tara si modalitatea de livrare si sistemul nostru va calcula automat costul livrarii.

Va multumim!

MODALITATI DE PLATA

 

Magazinul nostru va ofera posibilitatea sa platiti prin cele mai diverse metode. Alege orice modalitate de plata ti se potriveste de mai jos. Modalitatile de plata de mai jos, va vor fi afisate in momentul in care plasati comanda.

 

1. Plata rambus - platesti cand ridici coletul fie de la oficiul postal de care apartii (pentru livrarea prin Posta Romana), fie de la curier (pentru livrarea prin curier rapid);

2. Plata prin transfer bancar - platesti de la banca prin ordin de plata sau online prin transfer bancar. De preferat pentru clientii din strainatate.

La plasarea comenzii pe site ti se va afisa aceasta modalitate de plata. Odata selectata ti se va deschide o casuta in care vei primi automat toate detaliile pentru plata prin transfer bancar (IBAN-ul contului, numele bancii, etc)

3. Plata online cu cardul - platesti online cu cardul de oriunde esti;

4. Plata prin Western Union - optiune valabila doar pentru clientii din strainatate. Optiunea ti se va afisa in mod automat numai daca ai ales pentru livrare o alta tara decat Romania. Odata selectata aceasta optiune, ti se va afisa in mod automat un mesaj in care vei primi toate detaliile necesare pentru transferul banilor prin Western Union;

5. Plata prin MoneyGram - optiune valabila doar pentru clientii din strainatate. Optiunea ti se va afisa in mod automat numai daca ai ales pentru livrare o alta tara decat Romania. Odata selectata aceasta optiune, ti se va afisa in mod automat un mesaj in care vei primi toate detaliile necesare pentru transferul banilor prin MoneyGram.

Va multumim!

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

Telefon: 0746.451.355

              0762.017.078

       

 

POLITICA DE RETUR

 

In conformitate cu dispoziţiile OG nr. 130/2000, art. 4, alin.b: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului”.

Magazinul nostru a extins termenul de retur la 30 de zile calendaristice.

Magazinul nostru verifica cu grija fiecare produs pe care il pregateste in vederea expedierii catre cumparatori. Dar, in cazuri exceptionale in care produsele expediate au diferite defecte acestea vor fi returnate si inlocuite cu altele fara defect. Daca produsele sufera deteriorari in urma transportului, magazinul nostru va retrimite un colet nou cu alte produse pe cheltuiala noastra.

Cumparatorul are dreptul sa solicite schimbarea produsului cu unul conform, sau poate solicita returnarea banilor. In cazul in care produsul respectiv nu mai exista pe stoc, se va restitui contravaloarea lui.

Pentru ca produsele returnate sa fie inlocuite cu altele conforme, plata transportului intra in responsabilitatea noastra.

Daca un produs oferit de magazinul nostru este diferit fata de descrierea lui de pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de Garantie si Retur a produselor, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Orice reclamatie privind produsele livrate va fi adusa la cunostinta noastra in maxim 24 de ore de la primirea comenzii. Magazinul nostru o va solutiona in maxim 3 zile din momentul solicitarii.

In cazul in care coletul nu a ajuns in buna stare la dumneavoastra sau produsele prezinta defecte, clientul poate cere returnarea banilor, dar nu si despagubiri suplimentare. Cheltuielile aferente returnarii produselor intra in responsabilitatea vanzatorului.

Va multumim!