Detalii
Categorii produs: comentarii biblice, carti de studiu biblic, comentarii biblice 2 Timotei
2 Timotei - Comentarii Biblice expozitive
Autor: John Stott
Tema cartii este:
Vestea bună a Evangheliei trebuie să-și păstreze curățenia și mesajul în condiții de atacuri puternice
REZUMAT:
Această scrisoare a doua destinata lui Timotei este, conform autorului cărții, o chemare, o ultimă avertizare dată lui Timotei de către apostolul Pavel de a-și mentine integritatea și puritatea în condițiile în care presiunea lumii era din ce în ce mai mare și de nu se potrivi spiritului veacului ci, dimpotrivă, să fie un stâlp puternic de partea adevărului și a neprihănirii.
Această epistolă a fost scrisă din punctul de vedere al unui om care şi-a sfârșit alergarea pe acest pământ, care și-a dus la bun sfarsit misiunea sa pe acest pământ, epistola sa devenind un testament al acestui bătrân apostol, pe care l-a lăsat ca moștenire celui care a fost colegul său de lucru şi fratele mai tînăr, pe care îl numeşte cu drag adevăratul meu copil în credinţă.
Timotei este cel care primeste această grea dar importantă misiune. El va trebui să pastreze cu toată puterea sa ceea ce a primit şi să redea aceste învățături altor persoane consacrate și de încredere care, la rîndul lor, să fie în stare să-i înveţe pe alţii (2:2). Are responsabilitatea de a tine Evanghelia pură şi nemurdărită de influențele lumești, de a suferi pentru Evanghelie, de a rămîne integru și credincios Evangheliei şi de a râspândi Evanghelia.
GRUPURI ŢINTĂ:
Predicatori, pastori, învăţători de şcoală duminicală, studenţi la colegii şi seminarii biblice; laici dornici să înţeleagă mai bine mesajul epistolei
Temele principale
Elemntele dificile din epistolă, principalele interpretări propuse în cursul istoriei şi aplicaţii relevante pentru vremea noastră.
Caracteristici aparte:
Exegeza competentă, îmbinănd analizarea interpretărilor altora cu opţiunile proprii ale unui teolog deosebit de respectat; argumentarea clară, plăcută, nu una dură, combinând cercetarea lucidă cu respectul pentru opinia altora; recapitularea celor mai recente direcții în interpretarea conceptelor teologice pauline, fără neglijarea celor istorice, începînd de la Părinţii Bisericii, pînă la Reformatori şi Puritani; stilul foarte plăcut, coerent, îmbinînd prezentarea generală cu analiza detaliată şi rezumarea, iar exegeza cu aplicaţia;
realizare unui studiu imens de analiză și cercetare pentru a îmbrăca o formă cât mai abordabilă unui spectru cât mai larg de cititori, concluziile specialiştilor fiind astfel puse la îndemâna tuturor celor doritori. În anul 1945, autorul acestei cărți, John Stott, este ordinat în Biserica Anglicană, după care el slujește în Biserica All Souls, Langham Place din Londra din mai multe poziții, dintre care amintim: funcția de ajutor de paroh între 1945 și 1950, funcția de paroh între anii 1950-1975, iar din anul 1975 în funcția de paroh emerit. Din anul 1959 el este numit Capelan al Reginei, an din care este numit şi Capelan Suplimentar. Din anul 1970 John Stott face numeroase călătorii în alte ţări, în special din Lumea a Treia, unde susține diverse seminarii și conferințe pentru pastori și studenți. John Stott este cel care a pus bazele Institutului pentru Creştinism din Londra al cărui preşedintele onorific el devenind. Dintre comentariile pe care le avem disponibile și în limba română amintim: Esenţialul creştinismului, Să înţelegem Biblia, Crucea lui Cristos şi Creştinul contemporan.
Loghează-te cu