Detalii
Apariția unei cărți ce analizează presiunea societății contemporane asupra conceptului tradițional de familie este imperios necesară. Realitatea este că suntem „bombardați” zilnic cu perspectiva postmodernă asupra familiei, pe toate canalele mass-media și pe rețelele de socializare.
Autorul, Constantin Ghioancă, propune o perspectivă biblică și o analiză a principiilor care trebuie să guverneze viața de familie, astfel încât aceasta să-și păstreze identitatea. Cartea nu are numai o abordare teoretică a unor probleme cu care se confruntă familia contemporană sau o prezentare generală a principiilor Bibliei cu privire la identitatea familiei, ci fiecare capitol prezintă soluții practice la problemele prezentate. Vocația pastorală a autorului influențează abordarea, astfel că din paginile cărții transcende dragostea şi grija unui păstor pentru turma pe care Dumnezeu l-a chemat să o păstorească.
Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil, în aşa fel încât să poată fi înțeleasă şi de către cei mai simpli membri ai bisericilor evanghelice, dar este, totodată, suficient de bine argumentată. Ea va fi de folos și colegilor păstori care doresc să predice aceste subiecte sau sunt angrenați în consiliere spirituală.
Constantin Ghioancă este doctor în teologie și doctorand în filozofie (Universitatea din București). În prezent slujește ca pastor în Biserica Baptistă Adonai din București și conferentiaza atat in tara, cat si in strainatate pe diverse teme de actualitate. A publicat mai multe cărți și articole de specialitate, dintre care amintim: Predicarea creștină în perioada postmodernă(București: Editura Universitară, 2007), Bisericile emergente vestice din perspectivă baptistă românească (Cluj-Napoca: Editura Risoprint, 2010), Retorică și predicare. Interferențe și diferențe (București: Editura Universitară 2013). Este căsătorit cu Cristina, alături de care a fost binecuvântat de Dumnezeu cu trei copii: Teofil, Elias și Emma.
CUPRINS
Cuvânt înainte
Aspecte introductive
Capitolul 1: Problema LGBT
1.De ce avem o „problemă LGBT”?
2.Despre „căsătoriile” homosexuale
Capitolul 2: Mentalitatea individualistă în relația de cuplu
1. Ce este mentalitatea individualistă?
2. De ce este rea mentalitatea individualistă?
3.Cum pătrunde mentalitatea individualistă în relația de cuplu?
4. Cum răspundem biblic la provocările mentalității individualiste?
Capitolul 3: Părinții: prestatori de servicii sau promotori
ai Evangheliei
1. Ispita: părinții ca prestatori de servicii
2. Atacatorii
3. Soluția – părinții ca promotori ai Evangheliei
Capitolul 4: Atacul asupra influențelor reciproce dintre
familie și Biserică
1. Familia creștină influențează rolurile membrilor în biserică
2. Biserica influențează rolurile membrilor în familie
Concluzii
Bibliografie selectivă
Loghează-te cu