Detalii
FAPTELE APOSTOLILOR
Scopul zilei Cincizecimii
Isus le-a vorbit astfel urmasilor sai: "Ci voi ve-ti primi o putere, cand se va cobori
Duhul Sfant peste voi, si-mi veti fi martori... pana la marginile pamantului." Faptele Apostolilor mentioneaza indeplinirea promisiunii si a poruncii Sale:
Duhul Sfant a lucrat prin vietile credinciosilor ca sa mareasca
Biserica, ca sa sfarame barierele din drumul Evangheliei, si sa duca mesajul lui Hristos pana in mijlocul Imperiului Roman.Luca, autorul cartii Faptele Apostolilor, a scris ca urmare a unei documentari atente si a unei trairi practice. Teologul penticostal Stanley M. Horton aduce o combinatie asemanatoare de investigare si experienta in acest studiu al relatarii inspirate a lui Luca. In aceasta carte Logion Press, Horton investigheaza in detaliu istoria Bisericii primare - o istorie care continua sa fie scrisa in vietile credinciosilor de astazi. Autorul scrie: "Faptele Domnului Inviat... continua astazi in orice loc unde poporul lui Dumnezeu se aduna intr-un singur gand cu o dorinta aprinsa de a studia Cuvantul lui Dumnezeu, de a cauta darurile Sale si de a face lucrarea Lui." Faptele apostolilor este o carte aparte. Nu se aseamana cu nicio alta carte din
Biblie. Cu toate ca sunt carti istorice si în Vechiul Testament, acestea evidentiaza nereusitele, pacatele si idolatria care au tinut poporul lui Dumnezeu departe de binecuvantarea Lui.În cartea aceasta, aceste nereusite raman în trecut. Israel învata din greseli si idolatria nu mai reprezinta o problema în mijlocul lor. Dar mai important, Isus a venit la ei. Moartea lui pe cruce a pus în functiune Noul Legamant (Evrei 9:15). Prin învierea Lui, El a adus binecuvantare si multa bucurie urmasilor Sai (Luca 24:51-52). Un sentiment de plinatate si anticipare se reintalneste în aceasta carte.
Biserica Primara din cartea Faptele Apostolilor este un model pentru biserica secolului 21. În cartea Faptele Apostolilor credinciosii afla ingredientele care au determinat Biserica Primara sa se dezvolte si sa devina o forta puternica, avand astfel un impact în societatea de atunci. Ei erau oameni ai rugaciunii, ai Legii, partasiei, evanghelizarii si ucenicizarii. Nu ne surprinde ca „Domnul adauga în fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti” (Fapte 2:47).
Loghează-te cu