Detalii
În întunericul ce prevestește furtuna, doar adevărul îi poate lumina calea.
După ce a scăpat din Egipt împreună cu ceilalți evrei în timpul exodului, Shira trăiește acum în libertate, la poalele muntelui Sinai. Când poporul se revoltă închinându-se unui idol de aur, haosul care urmează îi oferă Shirei ocazia neașteptată de a ajuta o moașă. Pentru că ceastă experiența trezește în ea o nouă dorință, ea sfidează așteptările mamei ei de a continua meșteșugul familiei și refuză să se ocupe de țesut, preferând să asculte chemarea inimii: astfel începe să pătrundă tainele aducerii pe lume a unor noi vieți.
Dar când o naștere aduce cu sine o tragedie, Shira ajunge într-o situația imposibilă și e legată de un bărbat care a trădat-o. Când neînțelegerile dintre semințiile evreiești și străinii din tabără fac să se aprindă scânteia unei noi revolte periculoase, Shira ajunge față în față cu durerea din trecutul ei care fusese bine ascunsă până atunci. Va reuși să renunțe la toate aspectele care au definit-o până în prezent, pentru a îmbrățișa adevărata ei identitate și pentru a crede într-un viitor plin de speranță?
„A doua parte din seria Ieșirea din Egipt dezbate un subiect greu care îi pune pe cititori pe gânduri și îi captivează… Această carte abordează iertarea (față de sine și față de alții), dragostea și harul prin lentilele speranței, ceea ce-i face pe cititori să iubească personajele și să aștepte cu nerăbdare următoarea carte din această serie.” - RT Book Reviews Top Pick
NOTA AUTOAREI
Cum povestea Kiyei a început cu o întrebare (Cine era mulțimea aceea amestecată care a plecat în pustie cu evreii?), tot astfel, și povestea Shirei s-a născut dintr-o altă întrebare: „Ce au făcut evreii la poalele Muntelui Sinai mai mult de un an?” Cu libertatea recent oferită de Iahve și neobișnuiți cu viața din afara granițelor Egiptului, m-am întrebat cum s-a adaptat acest popor la noua lor realitate, atât evreii cât și străinii (sau neamurile). Așa cum își amintesc mulți dintre cei care studiază Biblia, cei doisprezece fii ai lui Iacov au trăit rar în unitate și din primele zile au nutrit sentimente de gelozie și s-au luptat între ei, în familie. Chiar și după ce evreii s-au așezat în Țara promisă, sunt multe exemple în care semințiile au ridicat săbiile unele împotriva altora și vechea dușmănie dintre frați s-a regăsit în viața poporului, sute de ani mai târziu. Am îndreptat atenția de la Egipt spre deșert, ceea ce a fost o adevărată provocare pentru mine, pentru că sunt foarte puține dovezi legate de exodul din hotarele Egiptului. În deșert nu erau temple, cetăți, obeliscuri mari – doar o mare grămadă de oameni nomazi, cu animalele lor, care locuiau în corturi. Precum stabilirea momentului de începere a exodului, drumul pe care l-au luat rămâne incert, din cauza timpului și a disputelor dintre erudiți.
DESPRE AUTOARE
Connilyn Cossette este mama a doi copii pe care îi educă acasă și este pasionată să scrie povestiri în care să arate harul lui Dumnezeu. Speră să îi atragă pe cititori spre o întâlnire personală cu lumea antică și bogată a Bibliei și să stârnească în ei o curiozitate care să-i determine să sape mai adânc în adevărul Cuvântului. Romanul ei O stea între stele a câștigat concursul Frasier în 2013 și a fost semifinalistă în Concursul ACFW Genesis. Locuiește lângă Dallas, Texas.
Loghează-te cu